Projekat „Vidljivost i komuniciranje RJU“ održava mrežu lokalnih novinara i u vreme pandemije

U saradnji sa korisnicima projekta, EU delegacijom i uz veliku pomoć EU info centra, formiran je tim novinara koji se, od sredine prošle godine, bavi temama bliskim RJU. Reč je o grupi koja sada čini oko 20 medijskih kuća – nacionalnih medija, javnog servisa, lokalnih medija, uticajnih i najčitanijih dnevnih listova i portala – koji objavljuju teme koje su u određenom vremenskom periodu aktuelne, i prate akcioni plan projekta. Saradnja je počela prvim medijskim brifingom organizovanim tokom leta prošle godine. Do sada je objavljeno oko 50 tekstova, priča, intervjua, emisija o temama iz oblasti RJU, a sa novinarima se konstantno sarađuje na dnevnom nivou, kao i kroz medijske brifinge i treninge kojih je do sada bilo 4.

Tim projekta je nastavio da održava kontakt sa ovom mrežom novinara i nakon proglašenja vanrednog stanja izazvanog pandemijom COVID-19. Eksperti projekta su odmah počeli da novinarima mreže pružaju relevantne informacije koje doprinose suočavanju sa vanrednim stanjem. Novinarima su dostavljene informacije za promovisanje dostupnih digitalnih rešenja i e-usluga od suštinskog značaja za građane tokom pandemijske krize, kako bi se podržala zvanična politika „ostani kod kuće“. Mreža novinara u martu je proizvela sledeće medijske produkte:

TV Novi Pazar

RTV

Danas

TV N1

Blic

Portal Južne vesti
Imajući u vidu da projekat priprema novu PR kampanju o RJU, pripremili smo i proširili listu medija, i u toku je priprema pratećih aktivnosti čija realizacija je planirana od maja.

Last updated: 26. April 2024. 13:43